Contactgegevens
Het telefoon nummer van Hamofa Injection Moulding
+32 11 44 57 10
Het e-mailadres van Hamofa Injection Moulding
info@hamofa-moulding.be
Talen
Hamofa Injection Moulding in het Nederlands Hamofa Injection Moulding in het Engels Hamofa Injection Moulding in het Frans Hamofa Injection Moulding in het Duits

Spuitgieten: bij Hamofa Injection Mouldingin de beste handen.Zelfs de meest uitdagende opdracht op het vlak van spuitgieten werkt Hamofa Injection Moulding tot in de perfectie uit. We zijn al decennia een koploper in kunststof spuitgiettechnieken. In huis beschikken we over alle kennis, machines en technologie voor een kwalitatieve productie van kunststof spuitgietonderdelen en -producten. Vakmanschap, professionaliteit en service vormen daarbij de speerpunten.

Specialiteitvan het huis.

Kunststof spuitgieten is al meer dan 25 jaar een specialiteit van Hamofa Injection Moulding. Voor het maken van unieke plastic producten is kunststof spuitgieten de meest gebruikte productietechniek.

Maar wat is kunststofspuitgieten precies?

Spuitgieten is de belangrijkste verwerkingstechniek van thermoplasten, wat een technische benaming is voor plastics. Bij kunststof spuitgieten – ook wel injection moulding genoemd – wordt kunststof granulaat of poeder gesmolten. Die vloeibare massa spuiten we dan onder hoge druk in een matrijs (mal). De holte daarvan heeft de vorm van het gewenste product. De kunststof stolt door afkoeling waardoor het product zijn vorm krijgt. Na het afkoelen scheiden we de twee maldelen van elkaar en kunnen we het eindproduct eruit nemen.
Er wordt dus voor elk product een eigen matrijs (mal) ontworpen en gemaakt. Voor de productie wordt de mal dan in de spuitgietmachine geplaatst. Daarna kan het gewenste product seriematig worden gemaakt in kleinere of grote aantallen. Spuitgieten is een productieproces dat relatief snel kan opgestart worden tegen interessante prijsvoorwaarden. Daardoor is het voor veel doeleinden een ideale productiemethode.

De voordelen vanspuitgieten.

#01 Snel en efficiënt productieproces

Het spuitgietproces maakt het mogelijk om in een relatief korte tijd een productie op te starten en uit te voeren. Dit kan zowel voor kleine als voor grote aantallen. Doordat we met onze geavanceerde machines het proces volledig kunnen automatiseren, is het naast efficiënt ook tijds- en kostenbesparend. Kunststof is ten opzichte van andere materialen zoals aluminium en staal ook een relatief goedkoop productiegrondstof.

#02 Hoge kwaliteit en precisie

Het kunststof spuitgietproces is een productiemethode waarbij maatvoering en toleranties optimaal beheerst kunnen worden. De grote nauwkeurigheid en constante hoogstaande kwaliteit bieden veel mogelijkheden om complexe, gedetailleerde producten te produceren. Daarnaast is er weinig foutproductie en productieafval – wat de kosten verlaagt – en ook geen of zeer weinig nabewerking nodig.

#03 Breed toepassingsgebiede

Met spuitgietmatrijzen kunnen vrij complexe kunststof vormen worden gefabriceerd. Die kunnen ook verschillen in bijvoorbeeld kleur, structuur, hardheid of nog andere eigenschappen. Daarom biedt spuitgieten een grote ontwerpvrijheid en diverse toepassingsmogelijkheden.

#04 Grote duurzaamheid

Het kunststof spuitgietproces is zeer duurzaam omdat er weinig verspilling is. Doordat de consistentie van producten erg hoog ligt, hebben alle producten dezelfde vorm, kwaliteit, afmeting en gewicht. Daardoor voldoet slechts een laag percentage producten niet aan de vooropgestelde kwaliteitseisen.

#05 Lichte, sterke producten

Kunststof is als materiaal tegelijkertijd erg licht en sterk. Dat brengt – vergeleken met vele andere materialen en productietechnieken – een grote gewichtsbesparing mee, wat ook weer de duurzaamheid verhoogt. Het gevolg daarvan is ook dat de producten gemakkelijker te behandelen, te verpakken en te vervoeren zijn.

Welke soorten kunststofkan je spuitgieten?

Bij het kunststof spuitgietproces gebruiken we thermoplasten: kunststof granulaatkorrels die bij verhitting plastisch worden. De meest voorkomende thermoplasten zijn
• PA - Polyamide (Nylon)
• PP - Polypropeen (polypropyleen)
• PE - Polyetheen (polyethyleen)
• TPE - Thermoplastisch elastomeren
• POM - Polyoxymethyleen (polyacetaal)
• ABS - Acrylonitril-butadieen-styreen

Iedere soort kunststof heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, toepassingsmogelijkheden en beperkingen. Welke kunststof voor jouw product het meest geschikt is, is afhankelijk van de vooropgestelde technische eisen.

Elementen die mee de kostprijsvan spuitgieten bepalen:

• Het aantal kunststoffen
• De gekozen kunststof
• De matrijs
• De machinekosten
• Kleinschalige kunststof producties

Bij Hamofa Injection Moulding kunnen we dankzij onze ervaring en doordachte aanpak ook kleinschalige kunststof spuitgietproducties perfect realiseren tegen zeer interessante prijzen.